Βραβεία για τεχνικούς εγκαταστάτες δικτύων χαλκοσωλήνων 2016

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού (Ε.Ι.Α.Χ.), με την ευγενική χορηγία της ελληνικής βιομηχανίας επεξεργασίας μετάλλων «ΧΑΛΚΟΡ Α.Ε.», την εταιρία εργαλείων και μηχανημάτων για υδραυλικούς «ΡΟΤΕΝΜΠΕΡΓΚΕΡ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Ε.» και την εξειδικευμένη εταιρεία στην τεχνολογία των συγκολλήσεων FELDER GMBH Löttechnik, πραγματοποίησε για όγδοη συνεχή χρονιά την ετήσια εκδήλωση βράβευσης για τεχνικούς εγκαταστάτες δικτύων χαλκοσωλήνων 2016, στην έδρα του στην οδό Πειραιώς 252, στον Ταύρο.

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε στα μέσα του Φεβρουαρίου και ολοκληρώθηκε αρχές Μαΐου 2016. Βραβεύτηκαν οι μαθητές που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό, που διοργάνωσε το Ε.Ι.Α.Χ. στα πλαίσια του εκπαιδευτικού του προγράμματος, με σκοπό να φέρει πιο κοντά τους σημερινούς μαθητές και αυριανούς επαγγελματίες της Τεχνικής Εκπαίδευσης, των ειδικοτήτων Θερμοϋδραυλικών, Ψυκτικών και Φυσικού αερίου, με τα υλικά και τις εφαρμογές σε συνθήκες εργασίας.

Στους τρεις βραβευθέντες μαθητές, απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα για την άριστη απόδοσή τους κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, ένα Apple iPad Air 2 Wi-Fi 16GB, και υλικά συγκολλήσεων από την FELDER GMBH Löttechnik ως αναμνηστικά δώρα.  Ο πρώτος νικητής, έλαβε επιπλέον, το ROKLIMA MULTI 4F για μια πλήρως αυτοματοποιημένη εγκατάσταση και συντήρηση μονάδων κλιματισμού και αντλιών θερμότητας, ο δεύτερος ένα ROAIRVAC 6.0 μια διβάθμια αντλία κενού 170l / min με μανόμετρο και ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα και ο τρίτος μία χειροκίνητη πρέσα ελέγχου εγκατάστασης RP50 ένα απαραίτητο εργαλείο στις υδραυλικές εγκαταστάσεις.

Επίσης, στις σχολές των βραβευθέντων μαθητών, εκτός από τις πλακέτες  με την τιμητική διάκριση του σχολείου, όπου αναφέρεται  το ονοματεπώνυμο του μαθητή και το βραβείο που έλαβε, τους δοθήκαν υλικά ως δώρα για τα εργαστήρια τους από την ΧΑΛΚΟΡ Α.Ε. και την FELDER GMBH Löttechnik.

Στην έναρξη  της εκδήλωσης, ο Γενικός Διευθυντής του Ε.Ι.Α.Χ., κ. Νίκος Βεργόπουλος απένειμε χαιρετισμό στους διευθυντές των σχολείων που πήραν μέρος και στην συνέχεια εξήγησε το ρόλο και τη συνδρομή  του ΕΙΑΧ στην εκπαίδευση των παραπάνω ειδικοτήτων για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της αγοράς.

Ο καθηγητής - Μηχανολόγος ΑΣΕΤΕΜ-ΣΕΛΕΤΕ και Τεχνικός Σύμβουλος του Ε.Ι.Α.Χ.,  κ. Γεράσιμος Ζεπάτος στο χαιρετισμό του έδωσε έμφαση στην αξία του επαγγελματισμού και της υπευθυνότητας που πρέπει να χαρακτηρίζει  έναν επαγγελματία, τονίζοντας πως αυτή η αξία είναι ότι καλύτερο, ώστε να υπάρξει στην αγορά αντιμετωπίζοντας τον ανταγωνισμό. Τόνισε ακόμα τη σημασία του θεσμού του διαγωνισμού δίνοντας έμφαση στη συμμετοχή  και όχι ιδιαίτερα στην βράβευση των μαθητών ως αυτοσκοπό, όπως επίσης και τη σημασία της ευγενούς άμιλλας. Παρατήρησε ακόμη ότι συνολικά οι μαθητές που έλαβαν μέρος, έκριναν θετικά την συμμετοχή τους στον διαγωνισμό και την εμπειρία που αποκόμισαν μέσω αυτού.

Στην συνέχεια χαιρετισμό στην εκδήλωση απέστειλε μέσω του Υποδιευθυντή του 1ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ Αιγάλεω Ιωάννη Κολούτσου, ο Σχολικός σύμβουλος των Μηχανολόγων κος Ευστάθιος Ζωγόπουλος. Στο χαιρετισμό του ο σύμβουλος ευχαριστεί για την βοήθεια του Ε.Ι.Α.Χ., στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και των μαθητών της Αττικής, καθώς και στην προσπάθεια καθιέρωσης και διατήρησης του μαθητικού διαγωνισμού των δικτύων με χαλοσωλήνες. Ευχήθηκε συνέχεια της συνεργασίας για το καλό της τεχνικής εκπαίδευσης και της ελληνικής βιομηχανίας.

Μετά τους χαιρετισμούς ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ καθηγητών, μαθητών και του Ε.Ι.Α.Χ., όσον αφορά τα σχετικά με τον διαγωνισμό, διατυπώνοντας σχετικές με αυτόν γνώμες. Προσκεκλημένοι ήταν, όλοι οι διευθυντές των σχολείων που συμμετείχαν, οι μαθητές που έλαβαν μέρος με τους συνοδούς τους, καθώς και οι εκπαιδευτικοί της ειδικότητας.

Τα ονόματα των νικητών και των σχολών τους είναι:

1ο Βραβείο

Ράπτης Κωνσταντίνος

ΕΠΑ.Λ. Μαρκοπούλου - Ωρωπού

2ο Βραβείο

Γαργουλάκης Αναστάσιος

1ο ΕΣΠ. ΕΠΑ.Λ. Αιγάλεω

3ο Βραβείο

Παναγιωτόπουλος Παναγιώτης

2ο ΕΠΑ.Λ. Ελευσίνας

Ειδικός έπαινος για την συνολική επίδοση των μαθητών

Καλογερόπουλος Σάββας

Παπαδήμας Κωνσταντίνος

Ρούσος Μηνάς

ΕΣΠ. ΕΠΑ.Λ. Περιστερίου

 

 

 

 1o_vraveio_raptis_konstantinos_epa.l._markopoyloy_-_oropoy_smal.jpg

 2o_vraveio_gargoylakis_anastasios_1o_esp._epa.l._aigaleo_smal.jpg

3o_vraveio_panagiotopoylos_panagiotis_2o_epa.l._eleysinas_smal.jpg

1ο Βραβείο Ράπτης Κωνσταντίνος ΕΠΑ.Λ. Μαρκοπούλου - Ωρωπού

2ο Βραβείο Γαργουλάκης Αναστάσιος 1ο ΕΣΠ. ΕΠΑ.Λ. Αιγάλεω

3ο Βραβείο Παναγιωτόπουλος Παναγιώτης 2ο ΕΠΑ.Λ. Ελευσίνας

eidikos_epainos_esp._epa.l._peristerioy_smal.jpg
stigmiotypo_apo_tin_ekdilosi_smal.jpg
stigmiotypo_apo_ton_hairetismo_toy_genikoy_dieythynti_toy_e.i.a.h._k._nikoy_vergopoyloy_small.jpg

Ειδικός έπαινος για την συνολική επίδοση των μαθητών στο ΕΣΠ. ΕΠΑ.Λ. Περιστερίου

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση

Στιγμιότυπο από τον χαιρετισμό του Γενικού Διευθυντή του Ε.Ι.Α.Χ. κ. Νίκου Βεργόπουλου

 

Share >